Slana soba

Slana soba je prostorija u potpunosti obložena prirodnom kamenom soli u kojoj su uvjeti vrlo slični onima u slanim špiljama i rudnicima soli. Kristalna kamena sol je prirodni ionizator koji poboljšava kvalitetu zraka te proizvodi visoku koncentraciju negativnih iona koje nalazimo u predjelima u blizini mora.

Solna terapija potječe još iz vremena antičke grčke gdje su radnici u rudnicima soli uvidjeli pozitivan učinak soli u liječenju dišnih putova, alergija i kožnih bolesti. Spajanjem moderne tehnologije i do sada stečenih iskustava stvorena je moderna slana soba za koju su klinička istraživanja pokazala da je djelotvornija od slanih špilja i rudnika soli. Jedan tretman ima učinak na organizam kao četiri dana boravka na moru. Potpuno prirodna i nema interakcija s lijekovima. Preporučljiva je svima, također i djeci, trudnicama ili starijim osobama. Terapija se provodi udisanjem mikročestica suhog, slanog aerosola – zraka obogaćenog finim česticama soli pomoću najmodernijih halogeneratora. Takav zrak prodire duboko u dišne puteve i pore na koži, znatno dublje od prirodnog morskog ili onog iz vlažnih inhalatora, a njegovo udisanje bitno utječe na smanjenje upala, i poboljšanje rada pluća i cjelokupnog organizma.

Medicinska istaživanja dokazala su da haloterapija također pomaže kod tegoba izazvanih bolestima kao što su: astma, kronični bronhitis i pneumonija, akutne i kronične bolesti gornjih dišnih putova kao što su kronična upala ždrijela, peludni sinusitis, rinitis, laringitis, tonzilitis, te virusne infekcije, atopijski dermatitis i psorijaza. Ta metoda liječenja također smanjuje simptome alergija, utječe na pročišćenje bronhija od alergena, bakterija, gljivica ili industrijskog zagađenja, upale pluća i migrena. Olakšava respiratorne tegobe kao što su hrkanje, prehlada i kašalj. Ublažava povremene i kronične angine, poboljšava cirkulaciju i općenito djeluje na poboljšanje cjelokupnog biološkog, imunološkog i vegetativnog živčanog sustava. Smanjuje osjećaj premorenosti, stresa i nesanice.

Terapija namijenjena djeci traje 20, a ona namijenjena odraslima 40 minuta. Optimalni rezultati terapije postižu se nakon provođenja 10-15 uzastopnih tretmana, a terapiju je preporučljivo ponoviti dva do tri puta tijekom godine.

ŠTO ČEKATE?

Zakažite termin

Odaberite svoj termin i osjetite zdravlje na svojoj koži.

ADRESA

Ulica Svete Ane 74a, 31000 Osijek

Radno vrijeme

Pon-Pet: Po dogovoru
Sub-Ned-Praznici: Neradni

KOntakt

Phone: +385 98 9559 299
Email: info@salis-slanasoba.hr