DEPILACIJA

Depilacija je metoda uklanjanja dlačica sa raznih dijelova tijela. Najučestalije metode su depilacija voskom i šećernom pastom, takozvana Egipatska depilacija. 

EGIPATSKA DEPILACIJA
Egipatska depilacija je pogodna za sve tipove kože, a svi sastojci su potpuno prirodni bez kemijskih dodataka, ne izaziva alergijske reakcije, dlačice uklanja u potpunosti sa korijenom i spriječava njihovo urastanje. Zbog svog nježnog djelovanja preporučljiva je osobama sa proširenim venama, sklonim pucanju kapilara ili osjetljivije kože, ujedno je i je najbezbolnijia mehanička depilacijska metoda. Higijenski je na visokoj razini te ne postoji mogućnost infekcija ili zaraza.

Neke od prednosti egipatske depilacije su što je sam postupak manje bolan, rezultati su dugotrajniji a prirodni sastojci poput glukoze, saharoze i fruktoze kožu nakon depilacije čine mekom, glatkom i baršunastom bez crvenih točkica. Za ovaj tip depilacije preporučljiva duljina dlačica je 3-7mm.

 DEPILACIJA VOSKOM

Depilacija voskom je najčešće vrsta depilacije. Topli vosak ulazi u folikule i dlaku izvlači u potpunosti iz korijena čime se njihov rast i čvrstoća smanjuju. Na kožu prije depilacije nemojte nanositi losione, kreme i slično jer će učiniti kožu osjetljivom a sam vosak se neće moći dobro primiti na dlačicu da bi je odstranio.
Na depilaciju se preporučava dolaziti svaka 4 tjedna jer se na taj način najbolje prati sam rast dlačica te njihov broj i čvrstoća smanjuju. Rast dlaka će biti gotovo neprimjetan prva 3 tjedna dok će nakon toga doći do primjetnijeg rasta. Za uspješnu depilaciju potrebna duljina dlaka treba iznositi 4-5mm.

Cijene depilacije možete vidjeti ovdje.

Comments are closed.