SLANA SOBA

Slana soba je prostorija u potpunosti obložena prirodnom kamenom soli u kojoj su uvjeti vrlo slični onima u slanim špiljama i rudnicima soli. Kristalna kamena sol je prirodni ionizator koji poboljšava kvalitetu zraka te proizvodi visoku koncentraciju negativnih iona koje nalazimo u predjelima u blizini mora. Tijekom terapije u slanoj sobi halogenerator raspršuje fine čestice kamene soli, stvarajući tako mikroklimu vrlo sličnu onoj u slanim pećinama a jedan tretman ima učinak na organizam kao četiri dana boravka na moru.

salis_osijek_slana_soba_3

Solna terapija potječe još iz vremena antičke grčke gdje su radnici u rudnicima soli uvidjeli pozitivan učinak soli u liječenju dišnih putova, alergija i kožnih bolesti. Spajanjem moderne tehnologije i do sada stečenih iskustava stvorena je moderna slana soba za koju su klinička istraživanja pokazala da je djelotvornija od slanih špilja i rudnika soli.
Boravak u slanoj sobi, uz prirodno liječenje i relaksaciju, dodatno je obogaćen opuštajućim utjecajem glazbe i svjetlosti. Haloterapija se temelji na doziranom boravku osobe u posebno opremljenoj sobi, i kao takva je potpuno prirodna i nema interakcija s lijekovima.
Preporučljiva je svima, također i djeci, salis_osijek_slana_sobatrudnicama ili starijim osobama. Terapija se provodi udisanjem mikročestica suhog, slanog aerosola – zraka obogaćenog finim česticama soli pomoću najmodernijih halogeneratora. Takav zrak prodire duboko u dišne puteve i pore na koži, znatno dublje od prirodnog morskog ili onog iz vlažnih inhalatora, a njegovo udisanje bitno utječe na smanjenje upala, i poboljšanje rada pluća i cjelokupnog organizma.
Medicinska istaživanja dokazala su da haloterapija također pomaže kod tegoba izazvanih bolestima kao što su: astma, kronični bronhitis i pneumonija, akutne i kronične bolesti gornjih dišnih putova ka što su kronična upala ždrijela, peludni sinusitis, rinitis, laringitis, tonzilitis, te virusne infekcije, atopijski dermatitis i psorijaza. Ta metoda liječenja također smanjuje simptome alergija, utječe na pročišćenje bronhija od alergena, bakterija, gljivica ili industrijskog zagađenja, upale pluća i migrena. Olakšava respiratorne tegobe kao što su hrkanje, prehlada i kašalj. Ublažava povremene i kronične angine, poboljšava cirkulaciju i općenito djeluje na poboljšanje cjelokupnog biološkog, imunološkog i vegetativnog živčanog sustava. Smanjuje osjećaj premorenosti, stresa i nesanice.
Terapija namijenjena djeci traje 20, a ona namijenjena odraslima 40 minuta. Optimalni rezultati terapije postižu se nakon provođenja 10-15 uzastopnih tretmana, a terapiju je preporučljivo ponoviti dva do tri puta tijekom godine.

Cijene slane sobe možete vidjeti ovdje.

Comments are closed.